Atomkrig 1981

ATOMKRIG 1981

PenguinComics.com Förlags bokserie ATOMKRIG 1981 utspelar sig i Sverige under Kalla Kriget. Böckerna är kontrafaktiskt science fiction – post-apokalyps som utspelar sig 1981.

Under 2016 planerar PenguinComics att ge ut flera böcker i serien ATOMKRIG 1981. En kontrafaktisk science-fictionbokserie som handlar om Sovjetunionens anfall på Sverige under slutet av 1981.

Lyssna på musiken som inspirerade böckerna! ATOMKRIG 1981 Spotify Playlist.

OBS! BOKHANDEL och ÅTERFÖRSÄLJARE kan beställa böckerna via BOKINFO.


RIKSVÄG 80 (del ett)RIKSVÄG 80
2015, 124 sidor, storpocket

Grundstötningen av U-137 leder till politiska komplikationer – och snart står världen i lågor. Det Tredje Världskriget är ett faktum.
Spännande actionpackad pocket – svensk post-apokalyps mitt i atomvintern!

Vi följer sextonårige Olof från Hofors och hans umbäranden under atomvintern som följer. Vad har egentligen hänt? Hur kan ryska styrkor vara i Sverige? Och vad är det egentligen som den svenska militären gör längs Riksväg 80?

Köp den första boken, RIKSVÄG 80 här:


RÖD SKUGGA (del två)RÖD SKUGGA
2015, 136 sidor, storpocket

RÖD SKUGGA går på djupet med bakgrunden till kärnvapenkriget. Vi följer ryska KGB-illegalister på Gotland – och fortsätter berättelsen om vad som egentligen skett i områdena kring Gävle och Falun.

Hur kunde Sverige falla så tidigt? Vem släppte de första atombomberna? Hur kunde grundstötningen av U-137 leda till en så eskalerande konflikt?

Köp den andra boken, RÖD SKUGGA här:


ATOMKRIG 1981: ÅLANDS HAV

ÅLANDS HAV (del tre)
2016, Storpocket

Vad händer när en Finlandsfärja hamnar mitt i kärnvapenkriget?

Ombord finns ryska illegalister, svenska spioner – och helt vanliga människor från flera olika länder. När atomkriget är ett faktum börjar flera grupper arbeta för att skapa en form av organisation. Men några har en annan agenda…

Den tredje boken, ÅLANDS HAV, utkommer under 2017!